Lowiz ontmoet de Baudelokapel

Lowiz ontmoet de Baudelokapel

Onderneming in de kijker

Elke maand laten we een Oost-Vlaamse meeting- of event onderneming aan het woord. In februari is het de beurt aan de Baudelokapel in Gent. Deze gerestaureerde kapel in hartje gent heeft een perfecte herbestemming gekregen als meeting- en eventlocatie voor B2B én socio-culturele events. Over samenwerken met concullega's en het aangaan van uitdagingen, Lowiz sprak met Gilles De Backer.

Wat is jullie toekomstvisie binnen de Gentse event- en meetingsector?

Nog meer dan voorheen is de eventsector een belevingssector geworden, waar steeds gezocht wordt naar nieuwe impulsen. Dit gebaseerd op één gouden regel, overtref het verwachtingspatroon van zowel jouw eigen klant en hun gasten. Gelukkig zitten deze elementen in ons DNA, en zijn ze gekoppeld aan duurzaam ondernemen en het teruggeven aan onze medeburger. 

Ik ben fier om in Gent te kunnen ondernemen en fier op ons Gents patrimonium. Events worden zeker en vast kleiner, kwalitatiever en hospitality nog belangrijker. De meetingsector is er sinds maart 2020 volledig anders gaan uitzien en is er één in volle evolutie. Streaming en andere technieken van communiceren nemen even de bovenhand om volgens mij post corona ook een stukje blijvend in te nemen. Eén ding weet ik zeker, persoonlijk contact, bodylanguage en nuance in een persoonlijk gesprek komen zeker terug. 

Kan je de faciliteiten voor bedrijven toelichten, rekening houdend met de nood aan grote ruimten voor kleinere groepen?

Naast het feit dat de Baudelokapel een unieke locatie is, heeft de Baudelokapel het voordeel om kleine groepen in een veilige en ruime omgeving te kunnen ontvangen. Dit zowel voor B2B als voor culturele samenkomsten. Dit heeft me overtuigd om de challenge aan te gaan. De benedenruimte heeft een oppervlakte van 350 m² en er is een podium van 33 m². Het gebouw is meer dan 20 meter hoog en er is aanzuiging van verse buitenlucht. We gaan eveneens kijken om de CO2 in de lucht te gaan monitoren. Naast de grote zaal zijn er twee nieuwe meetingrooms met zicht en toegang op de tuin. De mezzanine is het pronkstuk en zorgt voor een grote variatie aan ruimten. 

We staan ondertussen ook klaar om digitale en hybride events te laten doorgaan. We investeerden in extra datavoorzieningen om deze te kunnen ondersteunen.

Wat is jullie visie op lokaal ondernemen?

Lokaal ondernemen is een must. We passen dit toe door lokaal te kopen. Lokale bestellingen en leveringen maken dat je transportkost kleiner is en de Co2 uitstoot recht evenredig is. Ook het gebruik van duurzame en recycleerbare producten ondersteunen onze visie.

Hoe bereiden jullie zich voor op de herlancering van de event- en meetingsector post corona?

Eigenlijk hebben we gemengde gevoelens bij het woord herlancering. Het zal niet zijn dat we plots, zoals we op één dag volledig gesloten werden, we nu plots op één dag 100% rendement gaan kunnen halen. Wanneer we terug events gaan mogen organiseren duurt het gemakkelijk tot 3 maand alvorens de eerste B2B events zullen doorgaan. Daarom blijven we ons ook verder toespitsen op socio-culturele evenementen. Dit was ook één van onze beloftes bij de opening van de kapel die we heel graag willen nakomen.

Tips in deze corona tijden voor andere Oost-Vlaamse ondernemers binnen de sector?

Blijf elkaar steunen, bel, mail chat even met collega’s, blijf praten. Dit heeft mezelf steeds vooruitzichten & inzichten gegeven. Denk ook eens aan de opstart van een nieuw project met een collega of concullega. Dit is de beste tijd om te tonen dat iedereen in onze sector kan samenwerken. En zoals een Gentenaar het betaamt “Nie neute, nie pleuje”. 

 

Ontdek hier meer over de meeting- en eventfaciliteiten van Baudelokapel.

Lees hier meer over de mogelijkheden tot digitale en hybride events in de Baudelokapel.