Lowiz ontmoet Rebecca Hucks

Lowiz ontmoet Rebecca Hucks

Ondernemer in de kijker

Elke maand laten we een Oost-Vlaamse ondernemer aan het woord. Nu is het de beurt aan Rebecca Hucks, manager van Office Arena en Foodies Arena. Met de nodige flair en enthousiasme organiseert ze het reilen en zeilen op deze meeting- en co-working space. Wat haar doel is? Hun Arena community verder uitbouwen en mensen laten samenwerken en koken! Lees mee en ontdek deze kleurrijke en bruisende plek! 

Wat biedt jullie plek aan bedrijven?

Foodies Arena en Office Arena zijn op één plek gelegen. Je kan er voor verschillende activiteiten terecht. Foodies Arena beschikt over een eventruimte en keukens die kan je huren voor events, bedrijfsevents, kookworkshops, familiefeestjes, ..  Deze ruimte bestaat uit 6 keukeneilanden en genoeg plaats om samen met 50 personen te eten. Office Arena beschikt over vergaderzalen voor 40, 20, 10 en 4 personen. Deze kan je huren voor een presentatie of vergadering. Daarna kan je in Foodies Arena afsluiten met een kookworkshop als teamactiviteit. 

Hoe gaat het met jullie als onderneming in deze uitdagende tijd?

Door corona hebben wij uiteraard onze events en workshops moeten stilleggen. De co-working kant bleef gelukkig wel draaien in Office Arena. Bij Office Arena bieden we ook de mogelijkheid om een postbus te huren en de maatschappelijke zetel bij ons te vestigen. Dit zorgde ervoor dat we de moeilijke periode goed zijn doorgekomen. We proberen continu inventief te zijn hoe we onze locatie kunnen inzetten voor andere doeleinden. We focussen nu meer op kleine groepen. 

Het menselijke contact en mensen opnieuw kunnen dienen is wat ons gelukkig maakt en waar we volop naar uitkijken!
Rebecca Hucks, manager Office Arena en Foodies Arena

Jullie zijn jonge starters, hoe hebben jullie de herstart voorbereid?

We hebben vanaf het begin geanticipeerd op de voorwaarden die opgelegd werden door de overheid en zijn daardoor gelukkig niet volledig moeten stilvallen. Hierdoor hebben we nu ook een gemakkelijke overgang naar het nieuwe normaal. We zorgden ervoor dat we continu top of mind bleven bij onze klanten. Dit door te blijven communiceren via social media en nieuwsbrieven. Onder andere over de zaken die wel bleven lopen, een blik achter de schermen, etc. En, ik volgde samen met andere ondernemers één van de workshops over social media georganiseerd door Lowiz. Uiteraard hebben we onze locatie ook coronaproof gemaakt door stickers over de 1,50m te plakken, ontsmettingsmiddel te voorzien en protocollen uit te schrijven. Zo voelen onze klanten zich op hun gemak en weet iedereen wat er verwacht wordt.  

Wat zijn jouw gouden tips voor collega ondernemers?  

Wij hebben tijdens corona voornamelijk geleerd dat het beter is om iets te ondernemen en niet stil te zitten. Continu jezelf proberen heruitvinden in plaats van af te wachten en op het beste te hopen. Een positieve ingesteldheid en vooruit denken, dat brengt je al heel ver. Specifiek voor de eventsector denk ik dat men zich meer moet toespitsen op een dienstverlening en beleving voor kleinere groepen en niet meer de grote massa. 

Office Arena.jpeg

Hoe is de band met jullie buren?

We zijn gelegen in een residentiële wijk. We zetten er dus heel hard op in om onze buren ambassadeurs te maken voor onze zaak, We nodigen hen vaak uit, voorzien take-away tijdens corona,  de aanliggende gebouwen in onze straat hebben wij gecontacteerd voor hun syndicus meetings bij ons te organiseren. Waar we kunnen proberen wij een meerwaarde te zijn voor onze omgeving. 

Waar kijk je het hardst naar uit deze zomer?

Onze business draait enorm rond onze community, het deed pijn in ons hart om onze co-cooking en co-working leeg te zien. Wij zijn heel blij dat we terug onze vaste klanten kunnen verwelkomen en weer gezellig samen kunnen koken/werken. Het menselijke contact en mensen opnieuw kunnen dienen is wat ons gelukkig maakt en waar we volop naar uitkijken!

Lees hier meer over Office Arena en Foodies Arena.

Volg hen op Instagram: Office Arena en Foodies Arena