De VIZITfabriek

Eventlocatie, Meetinglocatie
De VIZITfabriek

Vergaderen in een industriële setting

Gent

Troeven

Capaciteit
Max 200 Personen
Troeven
Bereikbaar met openbaar vervoer
Troeven
Catering mogelijk
Troeven
Parkeermogelijkheden
Troeven
Historische site
Troeven
Stadscentrum
Troeven
In het groen
Troeven
Met tuin
Straat + huisnummer
Hof ten Walle 1
9000 Gent
E-mail
Telefoonnummer
+32 9 233 76 89
Facebook
Link

De VIZITfabriek is een uitzonderlijke locatie die gevestigd is in een voormalige textielfabriek. Het industriële karakter en het omliggende groen bieden samen een uniek decor voor jouw evenement. De VIZITfabriek is geschikt voor events, seminaries, vergaderingen, recepties, fotoshoots, optredens, theater, tentoonstellingen en zoveel meer.

Een historische locatie om mee uit te pakken

De VIZITfabriek was vroeger een textielfabriek die van 1813 tot 1972 katoen bedrukte en spon. De textielfabriek werd aangedreven door de stoom die in de drie ketels werden gegenereerd door gebruik te maken van steenkool. Het is in dit ketelhuis dat de VIZITfabriek gevestigd is. Na de sluiting werd de fabriek helemaal gerenoveerd met respect voor de oorspronkelijke sfeer en werd omgeven door een prachtig stuk groen die uitkijkt op het gezellige kanaal 'de lieve'.

De ideale ruimte voor wat je maar wil

Met zijn twee zalen biedt VIZIT een ruim aanbod aan mogelijkheden binnen de unieke sfeer van de fabriek. ‘De pompzaal’ is een polyvalente ruimte die ideaal is om concerten, etentjes, feestjes, vergaderingen of theatervoorstellingen te organiseren. Door het ruime karakter van de zaal is dit ook de ideale locatie voor fotoshoots en video-opnames. ‘De ketelzaal’ werd ingericht in een warme vintagestijl en is gezellig en ruim. Ideaal voor een aperitiefmoment, tentoonstelling of concert. In de ketelzaal is een bar aanwezig met een aanliggende keuken. Deze locatie is vrij van cateraar. Ook hier is het industriële karakter te voelen door de economiser die achteraan in de zaal staat.

Maar het is vooraan in de ketelzaal dat het pronkstuk staat van de VIZITfabriek: de 125 jaar oude lancashire stoomketel.

Bereikbaarheid en parking

De VIZITfabriek is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer vanuit Station Gent Sint-Pieters en het centrum van Gent met tram 1 of 4, en vanuit Station Gent-Dampoort met bus 3. De ruime parking 'Ramen' is beschikbaar op wandelafstand. Jouw evenement kan coronaproof verlopen. De VIZITfabriek is ruim genoeg om een evenement te organiseren terwijl de afstand wordt bewaard. Daarnaast kan het park voor de VIZITfabriek ook worden gebruikt om je evenement in te organiseren. Goed voor zo'n 70 m2 aan zonnige buitenlucht.

Covidproof en buitenruimte

Jouw evenement kan coronaproof verlopen. De VIZITfabriek is ruim genoeg om een evenement te organiseren terwijl de afstand wordt bewaard. Daarnaast kan het park voor de VIZITfabriek ook worden gebruikt om je evenement te organiseren. Goed voor zo'n 70 m2 aan zonnige buitenlucht.
 

VIZITfabriek2.jpg
VIZITfabriek4.jpg

Zaalcapaciteit

Pompzaal

Schoolstijl
65
U-vorm
30
Theater
100
Receptie
100
Banket
100
Walking dinner
100

Ketelzaal

Schoolstijl
50
U-vorm
20
Theater
100
Receptie
90
Banket
75
Walking dinner
90

Park

Schoolstijl
U-vorm
Theater
Receptie
Banket
Walking dinner
Locatie Schoolstijl  U-vorm  Theater  Receptie  Banket  Walking dinner  Oppervlakte (m²) 
Pompzaal 65 30 100 100 100 100 100
Ketelzaal 50 20 100 90 75 90 78
Park 70

Meer dienstverleners in de buurt van De VIZITfabriek