Lowiz ontmoet Kristel Vereecken

Lowiz ontmoet Kristel Vereecken

Ondernemer in de kijker

Elke maand laten we een Oost-Vlaamse ondernemer aan het woord. Nu is het de beurt aan de Kristel Vereecken, Tedx speaker en oprichtster van het gidsenbedrijf Ghent-Authentic. Over vertragen en durven experimenteren, Lowiz sprak met deze gepassioneerde Gentenaar.

Heb je tips in deze uitdagende tijden voor andere ondernemers?

Blijf niet te lang vasthangen in wat was, kijk naar wat kan zijn. Gebruik de vertraging om te experimenteren met nieuwe zaken. Experimenten hoeven geen geld te kosten, noch perfect te zijn. Daarom zijn het experimenten. Stel alle kosten in vraag, gooi wat niet echt hoeft overboord of negotieer betalingstermijnen. Je zal verbaasd zijn hoeveel mensen hiervoor openstaan en op die manier creëer je voor jezelf de broodnodige ademruimte. Neem voldoende echte ontspanning, pieker niet en zie de nieuwe tijden met vertrouwen tegemoet. Het is vanuit de ontspanning dat jouw beste ideeën kunnen en zullen opborrelen.

Het is vanuit de ontspanning dat jouw beste ideeën kunnen en zullen opborrelen.
Kristel Vereecken

Wat was jouw experiment het afgelopen jaar?

Ik ontwikkelde voor bedrijven, organisaties en locaties private digital talks over het Lam Gods. Ik ben reeds 10 jaar expert in het Lam Gods, ik weet wat werkt voor de verschillende doelgroepen en culturen, maar vooral ben ik een zeer begenadigd en enthousiaste spreekster. Zo stond ik al op Tedx Gent met ‘A square meter of soul’ en een maand geleden behaalde ik zilver in de finale van het Toastmasters contest voor beste speech in het Nederlandstalige taalgebied. Toastmasters is een van de oudste en grootste public speech organisaties ter wereld.

Jouw visie op lokaal ondernemen?

Think global, feel local is niet voor niets al 10 jaar de slogan van Ghent-Authentic. Dit betekent niet alleen dat we uitsluitend samenwerken met lokale partners maar dat we het in elke rondleiding het als onze kerntaak zien om de bezoekers actief bewust te maken van het belang om lokaal te kopen. Dit kunnen authentieke winkels, horeca, en leuke adresjes zijn gerund door gepassioneerde Gentenaars. Onze klanten appreciëren het dat je hen hiervoor bewust maakt, en handelen er vaak ook naar. Als gids heb je veel invloed op bezoekers die vaak de stad niet kennen. Dit wordt vaak door de buitenwereld onderschat. Het is tegelijk een pleidooi voor nog grotere samenwerking tussen de lokale spelers. Enkel zo kan je de ziel van een plek behouden.

Team Ghent Authentic.png
Kristel en het team van Ghent-Authentic, samen gaan ze voor lokaal ondernemen

In het kort, waarvoor kunnen bedrijven en organisaties bij jou terecht?

Helemaal trending zijn mijn digital talks over het Lam Gods. Een dynamische online talk 'Het Lam Gods. Menselijk.Goddelijk.Geniaal' met schitterend gedetailleerd beeldmateriaal. Veel bedrijven voegen daaraan een toegangsticket toe om het Lam Gods te bezoeken. Binnenkort zal het bovendien ook mogelijk zijn om individueel deel te namen aan de talks. Daarnaast organiseren we met Ghent-Authentic als vernieuwend gidsenbedrijf voor onze klanten professionele privé rondleidingen op maat in Gent, volledig coronaproof.

Ontdek de digital talks van Kristel.

Alle info over de activiteiten van Kristel en Ghent-Authentic vind je hier.

Contacteer ons

Lowiz

Straat + huisnummer

Woodrow Wilsonplein 2
9000 Gent

Telefoonnummer

Stuur een bericht

* Deze velden zijn verplicht