Brouwerij Verhofstede

Meetinglocatie, Teambuilding
Brouwerij Verhofstede

Ambachtelijke stokerij dat tal van workshops aanbiedt

Nieuwkerken-Waas

Troeven

Capaciteit
Max 45 Personen
Troeven
Catering mogelijk
Troeven
Parkeermogelijkheden
Troeven
In het groen
Troeven
Met tuin
Straat + huisnummer
Vlasbloemstraat 166
9100 Nieuwkerken-Waas
E-mail
Telefoonnummer
+32 (0)3 775 74 84
Facebook
Instagram
Instagram
Link

Brouwerij Verhofstede is één groot familieverhaal. De liefde voor het brouwen zit in hun genen. Al vier generaties lang creëren zij zuivere natuurproducten zoals likeuren, jenevers, kruidendranken en gins waarin je passie en ambacht proeft in elke slok. Het begint allemaal in 1885, als Stefanie De Jaegher, na het overlijden van haar echtgenoot, de brouwerij, koopt. Niet veel later hertrouwt ze met Julien Verhofstede en brouwen ze samen verder aan het familieverhaal Verhofstede. Met succes, want in het dorp is men al snel verzot op de bijzonder rijke smaak van hun brouwels.

In de jaren 20, van de twintigste eeuw, neemt Eugène Verhofstede het over van zijn ouders. Hij blijft trouw aan de traditie en bouwt het assortiment gestaag uit. Met paard en kar voorziet hij de bierhandelaars en cafés van bier. De zaken lopen zo goed dat hij in 1944 een gloednieuw brouwerijgebouw uit de grond stampt, ontworpen door architect Renaat Braem en tot vandaag het hart en de ziel van het bedrijf.In de jaren zestig, op het moment dat veel brouwerijen ermee ophouden, gooien zij het over een andere boeg: die van de jenever. Samen met broer Christiaan heeft Stefaan Verhofstede inmiddels de leiding. Als gediplomeerd biochemicus begint die laatste te experimenteren met sterke dranken. In 1961 vloeit daar Hopjenever uit voort, waarna er nog talloze recepten volgen.

De toekomst van de stokerij gaat gestaag verder wanneer de 4de generatie aan het roer komt. De zin voor vernieuwing bereikt haar hoogtepunt in 2021. Het gebouw dat ontworpen werd door Renaat Braem,een iconische architect in België, werd gerenoveerd in een karaktervolle plek. De stokerij, gedrenkt in een rijke geschiedenis, is meer dan ooit klaar voor de toekomst. Het gebouw is ontworpen door Renaat Braem, een iconische architect in België

brouwerij Verhofstede meetingroom.jpg

Zaalcapaciteit

Schoolstijl
20
U-vorm
30
Theater
45
Receptie
45
Banket
20
Walking dinner
45
Locatie Schoolstijl  U-vorm  Theater  Receptie  Banket  Walking dinner  Oppervlakte (m²) 
20 30 45 45 20 45

Meer dienstverleners in de buurt van Brouwerij Verhofstede