De Koolputten

Eventlocatie, Meetinglocatie, Meeting hotel, Groepsrestaurant
De Koolputten

Brasserie, B&B, feestzaal en exporuimte langs de Durme

Waasmunster

Troeven

Capaciteit
1 - 300 Personen
Kamers
8 Kamers
Troeven
Catering mogelijk
Troeven
Parkeermogelijkheden
Troeven
In het groen
Troeven
Met tuin
Troeven
Rolstoeltoegankelijk
Straat + huisnummer
Koolputten 2
9250 Waasmunster
E-mail
Telefoonnummer
+32 52 50 60 60
Facebook
Link

De Koolputten staat garant voor gastronomisch eten, stijlvolle events, culturele belevingen en luxueuze overnachtingen in het Waasland. De Koolputten is de perfecte uitvalsbasis voor je zakentrip. Iedereen is welkom want De Koolputten zorgt ervoor dat elke gast 100 % geniet.

Groene omgeving

De Koolputten, gelegen te midden van de weelderige natuur in Waasmunster, centraal tussen Gent en Antwerpen, biedt een unieke setting voor vergaderingen, seminars en bedrijfsevenementen. Met twee prachtige zalen, waaronder Zaal Mira, die plaats biedt aan 150 personen in theateropstelling, en Zaal Kunstforum, geschikt voor 100 personen tijdens een receptie, is deze locatie goed uitgerust om aan diverse behoeften te voldoen.

Kunstforum

De Koolputten Kunstforum, een constant evoluerende ruimte met thematische exposities en culturele activiteiten, staat bekend om haar focus op beleving, authenticiteit en kwaliteit. Kunstliefhebbers, geschiedenisliefhebbers en avontuurlijke zielen vinden hier een schat aan inspiratie.

Unieke bestemming aan het water

De geschiedenis van De Koolputten is boeiend. In de vorige eeuw fungeerde deze locatie als een haven voor de handel in kolen, graan en bouwmaterialen, met een drukbezochte herberg op het terrein. In de jaren tachtig raakte de site in verval, maar dankzij de inzet van Annie Vereecken, kleindochter van de oorspronkelijke uitbaters, is dit terrein omgetoverd tot een indrukwekkende en unieke bestemming. Haar passie voor kunst en kwaliteit is overal voelbaar, met hoogtepunten zoals de voormalige herberg, nu omgevormd tot een expositieruimte, en het terras met uitzicht op de rivier.

De Koolputten heeft bewust het evenwicht bewaard tussen een moderne uitstraling en het behoud van zijn historische karakter. Deze veelzijdige locatie verwelkomt diverse doelgroepen, van kunstliefhebbers tot levensgenieters, zakenmensen, fietsers en wandelaars. De harmonieuze sfeer bij De Koolputten is iets waar het team bijzonder trots op is.

Overnachting

Daarnaast biedt De Koolputten comfortabele accommodatie in hun B&B, waar gastheer Jan Van Hove er alles aan zal doen om het verblijf van gasten zorgeloos en aangenaam te maken.

Gastronomie

Bij De Koolputten kunnen gasten zich laten verwennen in het gastronomische restaurant, waar gerechten en producten van topkwaliteit worden geserveerd. Het restaurant is gevestigd in een historisch pand met hoge ramen en biedt een adembenemend uitzicht op de Durme en de Mirabrug. De chef van De Koolputten geeft een creatieve draai aan klassieke gerechten, wat resulteert in buitengewone culinaire ervaringen tegen betaalbare prijzen. Iedereen is van harte welkom om te genieten van dit complete plaatje, zowel visueel als culinair.

Zaalcapaciteit

Zaal Mira

Schoolstijl
100
U-vorm
40
Auditorium
150
Theater
150
Receptie
300
Banket
180
Walking dinner
300

Zaal kunstforum

Schoolstijl
30
U-vorm
24
Auditorium
50
Theater
70
Receptie
100
Banket
50
Walking dinner
75
Locatie Schoolstijl  U-vorm  Auditorium  Theater  Receptie  Banket  Walking dinner  Oppervlakte (m²) 
Zaal Mira 100 40 150 150 300 180 300 250
Zaal kunstforum 30 24 50 70 100 50 75 120

Meer dienstverleners in de buurt van De Koolputten