Gravensteen Hotel & Meetingzaal

Eventlocatie, Meetinglocatie, Meeting hotel
Gravensteen Hotel & Meetingzaal

Unieke en historische locatie

Gent

Troeven

Capaciteit
Max 20 Personen
Breakout_rooms
1 Breakout room
Kamers
49 Kamers
Troeven
Overnachtingsmogelijkheden
Troeven
Bereikbaar met openbaar vervoer
Troeven
Catering mogelijk
Troeven
Parkeermogelijkheden
Troeven
Stadscentrum
Straat + huisnummer
Jan Breydelstraat 35
9000 Gent
E-mail
Telefoonnummer
+32 (0)9 225 11 50
Facebook
Instagram
Instagram
Link

Het Gravensteen Hotel is gevestigd naast een voormalig middeleeuws kasteel, genaamd het Gravensteen, in het centrum van Gent, België. Het kasteel werd gebouwd in de 12e eeuw in opdracht van de Graaf van Vlaanderen, Filips van de Elzas, en diende als zijn residentie. Het kasteel had ook een verdedigende functie en werd omringd door een gracht en een muur.

Na de dood van Filips van de Elzas in 1191, verloor het kasteel zijn belangrijke positie en werd het gebruikt als gerechtsgebouw, gevangenis en zelfs als katoenfabriek in de 19e eeuw. In de 20e eeuw werd het kasteel gerestaureerd en omgebouwd tot een museum. In 1985 werd het Gravensteen Hotel geopend, vlakbij het gerestaureerde kasteel. Het hotel heeft 49 kamers, elk ingericht met een unieke combinatie van moderne voorzieningen en middeleeuwse elementen, zoals stenen muren en houten balken.

Het Gravensteen Hotel is nu een populaire bestemming voor toeristen die geïnteresseerd zijn in middeleeuwse geschiedenis en architectuur. Het is ook een favoriete locatie voor evenementen en huwelijken vanwege de historische charme en romantische sfeer van het kasteel.

Hotel Gravensteen hecht veel waarde aan gastvrijheid en kwaliteit. Het hotel streeft er voortdurend naar om de gasten de best mogelijke ervaring te bieden. Daarom passen ze hun lunch/dinner menu graag aan naar de wensen van de klant, zodat ze tegemoet kunnen komen aan specifieke behoeften en voorkeuren.

Gravensteen hotel wilt hun gasten graag verwennen en een onvergetelijke ervaring bieden tijdens hun verblijf. Ze vinden het belangrijk dat de vergaderzalen voldoen aan de behoeften van hun klanten. Daarom bieden ze verschillende indelingen en decoratiemogelijkheden aan, zodat de klant de ruimte kan aanpassen aan hun specifieke behoeften en voorkeuren. De vergaderzaal kan bijvoorbeeld worden ingericht naar een specifiek thema om de sfeer en het doel van de bijeenkomst te benadrukken. Het toegewijde team staat klaar om de klant te ondersteunen bij het vinden van de juiste indeling en decoratie die past bij hun evenement. Het Gravensteen-team wil hun klanten een professionele en aangename omgeving bieden waarin ze optimaal kunnen presteren en hun doelen kunnen bereiken.

Kort samengevat ligt het Gravensteen Hotel in Gent op een unieke en historische locatie die perfect is voor zakelijke bijeenkomsten en evenementen. De vergaderzaal Donjon biedt een spectaculair uitzicht op het beroemde Gravensteen kasteel, waardoor uw vergadering of conferentie nog meer bijzonder wordt. Het gebouw zelf is doordrenkt met geschiedenis en biedt een unieke sfeer die uw bijeenkomst onvergetelijk zal maken. Ervaar de charme en elegantie van het Gravensteen Hotel en maak uw volgende zakelijke evenement een succes.

Gravensteen Hotel & Meetingzaal
Gravensteen Hotel & Meetingzaal
Gravensteen Hotel & Meetingzaal

Zaalcapaciteit

Donjon

Schoolstijl
20
U-vorm
18
Theater
30
Banket
20
Locatie Schoolstijl  U-vorm  Theater  Banket  Oppervlakte (m²) 
Donjon 20 18 30 20 50

Meer dienstverleners in de buurt van Gravensteen Hotel & Meetingzaal