Hofke ter Musse

Teambuilding
Hofke ter Musse

Erfgoedbeleving vanuit authentieke 19de eeuwse hoeve

Maarkedal

Troeven

Troeven
Bereikbaar met openbaar vervoer
Troeven
Catering mogelijk
Troeven
Parkeermogelijkheden
Troeven
Historische site
Troeven
In het groen
Troeven
Rolstoeltoegankelijk
Straat + huisnummer
Mussestraat 4
9680 Maarkedal
E-mail
Telefoonnummer
+32 (0)476 75 69 26
Facebook
Instagram
Instagram
Link

Kom naar het Hofke ter Musse en ontdek een 19de eeuwse hoeve gelegen in de parel van de Vlaamse Ardennen, Maarkedal! Deze locatie straalt gezelligheid en authenticiteit uit.

De meeting- en eventruimtes zijn ingericht in de oude stallingen met behoud van zoveel mogelijk originele elementen en gebruik van vintage meubelen en decoratie die zorgen voor een gezellige en aparte sfeer.

Naast een klein overdekt terras achteraan, dat zich bevindt bij de houtgestookte bakoven, is er tevens een ruim gekasseid binnenplein met zicht op weide en akkerland.

Naast ruimte voor events en meetings is er tevens een activiteitenaanbod ideaal voor teambuilding.

Begeleide erfgoedwandelingen

U wordt gevoerd langs de mooiste paden, verborgen trage wegen en prachtige vergezichten en krijgt daarbij meer te horen over de geschiedenis van Maarkedal. Ontdek het erfgoedlandschap dat gekenmerkt wordt door haar statige vierkantshoeves, haar rustgevende veldkappelletjes, de vele bakovenhuisjes en zoveel meer. Er zijn diverse routes mogelijk van 6 tot 8-tal kilometer.

Voor groepen van minimum 10 en maximum 25 deelnemers.

Geleid bezoek

U wordt verwelkomt op het binnenplein van een 19de eeuwse hoeve en krijgt meer te horen over haar geschiedenis, de typische kenmerken, de diverse bouwfases, haar authentieke elementen, de vroegere bewoners, ...

U wordt geleid doorheen de heemkundige collectie van de hoeve die bestaat uit oude landbouwwerktuigen, gereedschap met betrekking tot de bakoven en andere ambachten, huisraad uit de tijd van toen, ...

Er wordt getoond hoe een traditionele houtgestookte bakoven wordt opgebouwd en ontdekt de geheimen van het opstoken en werken met deze oven. Iris geeft u een demonstratie stoelen matten met biezen en rotan waarbij er meer wordt verteld over deze oude ambachten. Dit bezoek kan worden aangepast volgens eigen interesses en tijdsbestek.

Reserveren kan voor groepen van minimum 10 tot maximum 50 deelnemers.

Workshops bakoven

Wilt u leren werken met een houtgestookte bakoven?

Pedro onthult in deze workshop zijn bakovengeheimen en deelt tips en tricks voor het opstoken van de oven, het herkennen van de temperatuursgraad, ...

Maakt u graag zelf uw pizza? Dat kan! Samen met Pedro maakt u het lekkerste pizzadeeg, leert u de techniek van het uitrollen van het deeg en zoveel meer. Deze workshops worden gegeven voor een minimum van 10 en een maximum van 20 deelnemers.

Workshop strovlechten

Creatief aan de slag met stro: Maak kennis met de creatieve mogelijkheden van stro en de diversiteit in vlechttechnieken. U gaat naar huis met diverse decoratiestukken en een hoop nieuwe creatieve ideeën.

Spel en vermaak

U vindt een ruim aanbod aan volks- en caféspelen. Vele van onze spelen zijn authentiek en dragen bij aan de erfgoedbeleving. Voor wie graag ontspanning combineert met een beetje competitie wordt er een wedstrijd uitgewerkt.

Wandelzoektochten

Er kunnen ook wandelzoektochten georganiseerd worden waarbij een stevige wandeling in de parel van de Vlaamse Ardennen wordt gecombineerd met een mentale uitdaging. Uw kennis over erfgoed en natuur zal worden getoetst en uw oog voor detail gestimuleerd. Met diverse partners uit de streek wordt er steeds gewerkt aan het verruimen van het aanbod door samen activiteiten aan te bieden.

workshop bakoven teambuilding.jpg
Hofke ter Musse.JPG
Hofke ter Musse volksspelen teambuilding maarkedal.JPG

Zaalcapaciteit

Vintage Café

Schoolstijl
40
U-vorm
Auditorium
Receptie
40
Banket
35
Walking dinner
40

Volksspelenzaal

Schoolstijl
30
U-vorm
20
Auditorium
30
Receptie
40
Banket
Walking dinner
40

Ambachtenzaal

Schoolstijl
35
U-vorm
25
Auditorium
35
Receptie
35
Banket
30
Walking dinner
Locatie Schoolstijl  U-vorm  Auditorium  Receptie  Banket  Walking dinner  Oppervlakte (m²) 
Vintage Café 40 40 35 40
Volksspelenzaal 30 20 30 40 40
Ambachtenzaal 35 25 35 35 30

Meer dienstverleners in de buurt van Hofke ter Musse