Kasteel van Lebbeke

Eventlocatie, Meetinglocatie
Kasteel van Lebbeke
Lebbeke

Troeven

Capaciteit
Max 250 Personen
Troeven
Break-out rooms
Troeven
Catering mogelijk
Troeven
Parkeermogelijkheden
Troeven
Historische site
Troeven
In het groen
Troeven
Met tuin
Troeven
Rolstoeltoegankelijk
Straat + huisnummer
Leo Duboisstraat 41
9280 Lebbeke
E-mail
Telefoonnummer
+32 (0)479 58 59 64
Link

Het Kasteel van Lebbeke onderscheidt zich door haar unieke combinatie van karakter en moderniteit. Het kasteeldomein met kasteel – officieel erkend als onroerend erfgoed – zorgt voor de rustieke toets, terwijl het koetshuis met vernieuwde open keuken u verwelkomt in het heden.

Centraal gelegen tussen Brussel, Aalst en Antwerpen, is het landelijke Lebbeke het ideale toevluchtsoord wanneer rust een welgekomen afwisseling biedt in de drukte van het (online) vergaderen. 

Geschiedenis

Dit bijzondere kasteel werd gebouwd in 1873 door notaris De Blieck. De bouwstijl was neoclassicistisch, waarmee de puurheid van de klassieken werd nagestreefd. In 1913 liet de invloedrijke brouwersfamilie Du Bois het statige bordes en de kasteeltoren uitbreiden met een prachtige belvedère waardoor het kasteel een totaal ander karakter kreeg. De prachtige parketvloeren, de verfijnde faience betegeling, de kundige mozaïekvloeren, de prachtige stucplafonds en het mooi afgewerkte binnenschrijnwerk getuigen van een zeer verfijnde esthetiek en uitzonderlijk vakmanschap.

Eventlocatie

De ommuurde tuin, open keuken en ruime zalen bieden heel wat mogelijkheden. Ook de kleinere groepen kunnen bij Kasteel van Lebbeke terecht. De salons in het kasteel zijn immers uiterst geschikt om kleine aantallen te herbergen. 

Het kasteeldomein met kasteel, ommuurde kasteeltuin en koetshuis met orangerie bieden de perfecte setting voor klantenevents of personeelsfeesten. De salons in het kasteel kunnen bij een feest worden voorbehouden voor de ontvangst van de gasten of receptie. Bij goed weer kan dit ook georganiseerd worden in de kasteeltuin.

Vergaderen

Het Kasteel van Lebbeke koppelt voor jouw bedrijf graag het nuttige aan het aangename. Het biedt uitgeruste vergaderzalen in een elegant decor, flexibel ingericht naargelang uw doelstellingen. De nodige technische faciliteiten als WiFi, een beamer, smart TV, micro, flip-over,… staan ter uwer beschikking. De mooie privétuin is geschikt om je vergadering te combineren met een teambuildingactiviteit, of gewoon om tussen het vergaderen door even de benen te strekken en een frisse neus te halen.

Ruimtes

Het kasteel voor kleine groepen: Verschillende salons  die uiteraard gecombineerd kunnen worden.

Het koetshuis voor grote groepen: Het voormalige koetshuis is ter beschikking voor groepen van 25 tot 250 personen. De verschillende ruimtes kunnen ook gecombineerd worden in gebruik, aangezien deze zich op hetzelfde domein bevinden.

Het Kasteel van Lebbeke kan op weekdagen als vergaderlocatie geboekt worden voor een halve dag, een avond, een volledige dag of meerdere dagen.

Catering

De standaardhuurprijs omvat een schaal met seizoensfruit of zoete versnaperingen, koffie, thee en water.

Bijkomende catering is steeds volledig op maat. Ontbijt, broodjes, lichte lunch, marktmenu, uitgewerkt menu, of hoe je het wenst

Elke wens is uniek: het verloop, de timing, de details...

Het Kasteel van Lebbeke staat dan ook synoniem voor maatwerk. Ze denken graag met je mee voor het uitwerken van jouw vergadering, seminarie, evenement of feest. 

 

 

Zaalcapaciteit

Koetshuis

Schoolstijl
150
U-vorm
100
Auditorium
150
Theater
150
Receptie
250
Banket
180
Walking dinner
250

Orangerie

Schoolstijl
60
U-vorm
30
Auditorium
60
Theater
660
Receptie
100
Banket
60
Walking dinner
100
Locatie Schoolstijl  U-vorm  Auditorium  Theater  Receptie  Banket  Walking dinner  Oppervlakte (m²) 
Koetshuis 150 100 150 150 250 180 250
Orangerie 60 30 60 660 100 60 100

Meer dienstverleners in de buurt van Kasteel van Lebbeke