Lowiz ontmoet DJAR

Lowiz ontmoet DJAR

Ondernemer in de kijker

DJAR is een onderneming die dagelijks plasticvrij tewerk gaat. Ze voorzien catering in glazen bokalen voor bedrijven en events. Een uniek concept, daar wil Lowiz meer over weten!

Kan je jezelf even voorstellen?

Mijn naam is Danielle Verhulst. 5 jaar geleden startte ik samen met mijn vennoot Alison DJAR op: een funky, feel-good food concept waarbij we gezonde, verrassende voeding naar bedrijven en organisaties brengen in glazen bokalen. Mensen willen gezonder eten en vitaler zijn en wij zijn daarbij de ideale partner aangezien we werken met verse en seizoensgebonden producten. Op die manier willen we aandacht vestigen op gezonde voeding. Onze passie voor het product en creativiteit in de keuken was er al van begin af aan en die passie is steeds blijven groeien. Zo is DJAR ook uitgegroeid tot een gevestigde waarde in Gent en Oost-Vlaanderen.

Wat biedt DJAR voor bedrijven en organisaties?

Binnen DJAR hebben we drie verschillende concepten: boost your lunch, boost your company en boost your event.

We bieden unieke gerechten in glazen bokalen waar je veel energie uithaalt. Daarnaast zijn onze djars meer dan een gewone lunch. Het is een hele ervaring. We werken soms ook samen met Happy Humans, een organisatie die gespecialiseerd is welzijn, fitheid en mindfulness van medewerkers. De DJAR lunches worden dan gecombineerd met een workshop van hen.

Op evenementen zorgen wij voor de catering en voorzien hierbij de volledige flow. We zetten alles klaar, zorgen voor de bediening en ruimen alles ook af. Zo kunnen gasten ten volle genieten van onze djars. We krijgen ook veel positieve reacties op onze producten: er is geen gedoe met bestek en een bord waardoor gasten een volwaardig gesprek met elkaar kunnen aangaan. Als gasten voldaan zijn, doen ze de bokaal toe en bewaren ze het om er later verder van te genieten.

Wat is het grootste evenement waar jullie catering hebben voorzien?

Met DJAR hebben we al evenementen gedaan waar er 500 gasten aanwezig waren, maar we hebben ook al catering voorzien op evenementen met meer dan 1.000 personen. De sportdag van Stad Gent en de kick-off van Universiteit Gent waren een heel leuk project. Op zo’n grote events zie je veel mensen vanuit verschillende bedrijven en sectoren samen genieten van jouw product en dat geeft hen, maar ook ons een aangename beleving.

Wat vind je het interessantste aan jouw job?

DJAR heeft potentieel om nog veel te groeien en te vernieuwen. Stap voor stap hopen we onze markt uit te breiden op grotere schaal. Het is allemaal wat sleutelen en finetunen om de creativiteit en de grotere productieschaal te combineren, maar dat is onderdeel van de kunst.

We organiseren brainstorms waarbij we onze creatieve input gebruiken om nieuwe gerechten te bedenken en samen te stellen. We ontmoeten zoveel verschillende mensen en we kunnen niet wachten om hen te laten proeven van onze nieuwe creaties.

Wat is jullie visie op lokaal ondernemen?

Onze waarden zijn voor ons heel belangrijk. We werken liefst zoveel mogelijk met lokale partners die complementair zijn met DJAR en ongeveer dezelfde missie en waarden uitdragen. Op die manier hopen we een leuke win-win te creëren. Denk bijvoorbeeld aan een toffe zomerbar of conceptstore die lunches wil aanbieden. Daarbij kan DJAR de perfecte partner vormen. 

Daarnaast werken we ook duurzaam doordat onze djars herbruikbaar zijn. We halen onze djars zelf op waardoor we circulair werken, maar mensen mogen gerust met hun eigen creatieve ideeën aan de slag te gaan met onze glazen bokalen. Op die manier hebben onze djars altijd een nut. Bij de levering van onze producten proberen we ook zo duurzaam mogelijk te werken. In het centrum van Gent werken we bijvoorbeeld met fietskoerier Cargo Velo om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Als het niet anders kan, zorgen we zelf voor de levering met onze bestelwagen. We zijn aan het kijken om samen te werken met verkoop- en afhaalpunten om onze producten te distribueren.

Heb je een ultieme tip voor collega-ondernemers?

Ondernemen doe je niet alleen. Twijfel niet en omring je met de juiste mensen die je kunnen bijstaan op vlakken waar je zelf minder ervaring mee hebt. Durf zo’n stappen te zetten. Ook netwerken is zeer belangrijk. In het begin van DJAR heb ik op veel evenementen mijn gezicht laten zien en mijn glazen djars getoond. Zo kom je in contact met veel personen en bedrijven die later wel eens interessant kunnen zijn voor je eigen onderneming. Op die manier creëer je een heel groot bereik die helpt met de verspreiding van jouw product.

Daarnaast is marketing ook heel belangrijk. We communiceren op een authentieke manier zonder teveel blabla. Tonen hoe het er echt aan toe gaat is heel belangrijk, ook al zit het even tegen. Oprechtheid wordt door iedereen geapprecieerd.

Djar business catering event broodjes voor vergadering.jpg
Djar_c_The Fresh Light_154.jpg
Djar_c_The Fresh Light_095.jpg