Lowiz ontmoet Hof ter Heidje

Lowiz ontmoet Hof ter Heidje

Ondernemer in de kijker

Elke maand laten we een Oost-Vlaamse ondernemer aan het woord. Nu is het de beurt aan Philippe & Sabine, uitbaters van Hof ter Heidje in Maarkedal. Lees mee en ontmoet het koppel die met passie en vakmanschap hun vierkantshoeve op de kaart zetten.

Kunnen jullie jezelf even voorstellen?

Wij zijn Philippe en Sabine, ouders van Eleni en Leander en recent trotse grootouder van Romée. Naast onze liefde voor de Vlaamse Ardennen hebben we samen één grote passie: ons Hof ter Heidje, een 18e-eeuwse gerenoveerde vierkantshoeve in Maarkedal, het hart van de Vlaamse Ardennen. Daar willen we iedereen laten genieten van de historische omgeving, van het prachtige landschap en van de cultuur, want Sabine is ook erkend regiogids Vlaamse Ardennen en stadsgids in Ronse. Tijdens de weekends staat onze vierkantshoeve open voor families of vriendengroepen, tijdens de week willen we sterke meerwaarde bieden aan bedrijven die in kleine groepen seminaries willen houden in een huiselijk geïnspireerde sfeer met alle comfort van een vijf-sterren accommodatie.

Wat biedt Hof ter Heidje voor bedrijven en organisaties?

Wat wij bedrijven willen bieden is “huiselijk en informeel vergaderen met overnachting in een authentieke vierkantshoeve in het hart van de Vlaamse Ardennen”. Hof ter Heidje is een kleinschalige vergaderlocatie met een warme, ongedwongen en informele sfeer. Twee volledige vleugels van de vierkantshoeve staan exclusief ter beschikking van onze gasten, er zijn tijdens het verblijf geen andere gasten aanwezig en daardoor kan er in alle privacy ongestoord vergaderd worden. Alle ruimtes zijn sfeervol en warm ingericht met hier en daar originele elementen van de historische hoeve.

In de ene vleugel zijn er 8 comfortabele kamers, allemaal voorzien van 2 aparte boxspringbedden, een eigen badkamer met inloopdouche en eigen toilet. Eén van de kamers is volledig ingericht voor andersvaliden.
De andere vleugel biedt plaats aan één grote polyvalente ruimte, met tot hoog in de nok zicht op de originele houten spanten. Daarin is er een ruime zithoek, eethoek en volledig uitgeruste keuken. Op de mezzanine van de polyvalente ruimte, tussen de houten spanten van de schuur, is er een sfeervolle vergaderruimte. De vergaderruimte is ingericht flip- over en een groot scherm voor aansluiting van computer. Er kan ook informeel vergaderd worden aan de lange tafels in de leefkeuken op het gelijkvloers of bij mooi weer in de tuin. In de volledig uitgeruste keuken kan er als team gekookt worden, maar indien gewenst bieden wij zelf ook catering aan op maat van de groep. Hiervoor werken wij samen met lokale ondernemers.

De boog moet ook niet altijd gespannen zijn: in de pauzes of na het brainstormen is er wellicht wel tijd voor een spelletje petanque op onze petanquebaan, of voor een tornooitje darts of tafelvoetbal.
Wij bieden enkel vergaderarrangementen met overnachting aan omdat we overtuigd zijn dat het belangrijk is om na de vergadermomenten ook samen te kunnen koken, eten en ontspannen. Dit bevordert altijd de teamspirit!

Philippe en Sabine van Hof ter Heidje
Leefruimte in Hof ter Heidje

Corona heeft de meeting- en logiessector veranderd. Welke veranderingen verwachten jullie nog en hoe spelen jullie hierop in? 

Tijdens Corona zijn we terecht gekomen in een wereld van telewerk. Ook nu alles weer soepeler kan, blijft telewerk ingeburgerd in het professioneel leven. Vele bedrijven denken er aan om hun kantoor- of vergaderruimtes te beperken. Maar teamgeest blijft belangrijk of wordt daardoor enkel nog belangrijker. Er zal dan ook meer vraag zijn naar authentieke sfeervolle locaties waar men in een huiselijke en inspirerende omgeven elkaar kan ontmoeten. Dat is precies wat wij willen aanbieden.

Wat is jullie toekomstvisie binnen de Gentse event- en meetingsector?

Veel bestaande event- en meetinglocaties focussen zich op grote groepen en hebben vaak capaciteit voor 100 personen of meer. Er zal meer aandacht uitgaan naar kleinschaliger authentiekere locaties.

Vele bedrijven denken er aan om hun kantoor- of vergaderruimtes te beperken, maar teamgeest blijft belangrijk en wordt enkel nog maar belangrijker
Philippe & Sabine

Wat is jullie visie op lokaal ondernemen?

Voor ons is het evident dat we samenwerken met lokale ondernemers. Door het volgen van een netwerktraject van Toerisme Vlaamse Ardennen en als erkend regiogids Vlaamse Ardennen en stadsgids Ronse willen we een echte ambassadeur zijn. Indien daar interesse voor is bieden we de gasten ook heel graag cultuurwandelingen aan.

Wat boeit jullie het meest in jullie job?

Het aanbieden van gastvrijheid op maat. Het biedt heel veel voldoening als we door te luisteren naar de wensen van iedere groep net datgene kunnen aanbieden wat voor hen belangrijk is. We werken in een groene rustige omgeving in een historisch pand met een ziel en willen zo die ziel overbrengen op al wie hier logeert.

Hebben jullie een ultieme tip voor collega-ondernemers in de MICE sector?

Streef je dromen na maar wees goed voorbereid. Durf springen!

Hof_ter_Heidje_04
Vakantiewoning Hof Ter Heidje in Maarkedal
Hof_ter_Heidje_09
Hof_ter_Heidje_10
Hof_ter_Heidje_08