Lowiz ontmoet Michel Van Camp

Lowiz ontmoet Michel Van Camp

Ondernemer in de kijker

Elke maand laten we een Oost-Vlaamse ondernemer aan het woord. Nu is het de beurt aan de Michel Van Camp, oprichter en zaakvoerder van agency New Balls Please. Lowiz sprak met Michel over de veranderingen post-corona en deelt een aantal van zijn gouden tips.

 

Kan je jezelf kort voorstellen?

Ik ben Michel Van Camp, oprichter en zaakvoerder van New Balls Please. In 2022 vier ik mijn 25-jarig bestaan in de eventsector. Begonnen als werknemer bij Twins Event producers in Antwerpen, merkte ik al snel dat het zelfstandig bloed door mijn aderen stroomde. In 2001 startte ik met mijn toenmalige vennoot Guava op, wat uitgroeide tot één van de meest succesvolle event agencies in België. Na een welkome break in 2010, richtten we in 2013, samen met Valerie De Coster en Stein Hoogstoel het huidige New Balls Please op.

Mijn functie als zaakvoerder houdt in dat ik de dagelijkse leiding opneem en zowel administratief als productioneel alle activiteiten coördineer, zowel in ons hoofdkantoor in Gent als onze hub in Zaventem.  Met mijn vennoten Valerie De Coster en Stein Hoogstoel hebben we in 2017 ook Saventhem Renting opgericht, de vennootschap die de prachtige event locatie Quartier Papier uitbaat in Zaventem.

Hoe heeft corona de sector het meest beïnvloed?

Online gaat zeker blijven, maar vooral voor grotere internationale events waar reis- en overnachtingskosten zullen worden bespaard en waar het geplande live event wordt vervangen door een mooi opgezette online tv-show.

Wat betreft events is het duidelijk dat we back in business zijn. Onze maanden september en oktober zitten overvol en het blijkt zeer moeilijk om bij onze partners-leveranciers nog extra events in te plannen. Zowel materialen als gespecialiseerd personeel zijn zeer moeilijk te vinden. Planning wordt dus key!

Onze grootste vijand door Corona waren natuurlijk de opgelegde regels. Vele bedrijven hebben hun events daardoor uitgesteld en wachten op de verdere versoepelingen die voor de komende weken / maanden zijn aangekondigd.

In juni en juli hebben we toch enkele kleinere events kunnen organiseren voor bedrijven die echt niet meer wilden wachten. De versoepeling vanaf 1 september voor events -200 pax blijkt voor vele bedrijven nu de trigger om opnieuw op te starten.

Ruby RB1_Callebaut.jpg

Hoe spelen jullie hierop in met New Balls Please?

We bieden ook echte hybride events aan. Voor alle duidelijkheid, het louter streamen van een live event is voor mij niet hybride. Hybride betekent dat we een aparte strategie en script opmaken en het online event bekeken wordt als een afzonderlijke show waar we trachten om de mensen thuis één zelfde beleving te geven als de gasten die live kunnen volgen.

We blijven echter 100% geloven in LIVE. De relance die we nu merken sterkt ons in het geloof dat bedrijven klaar staan om terug live te interageren met hun doelpubliek. En daar zijn we uiteraard als live agency zeer blij mee.

We merken in Gent een positieve vibe waarbij alle stakeholders klaar staan om opnieuw gasten een leuke beleving te geven.
Michel Van Camp

Welke mogelijkheden/services biedt New Balls Please voor bedrijven?

Wij bieden het brede spectrum aan van live en online events. Met ondertussen terug een team van 10 professionals staan wij klaar om bedrijven te helpen met de organisatie van inspirerende en creatieve events.

Ons aanbod vertrekt vanuit 5 basis premisses: creative events, live strategy”, content creation, event design en digital solutions. Op elk vlak staan experten klaar om een specifieke briefing om te zetten in een geprojecteerd resultaat.  In Zaventem bieden we ook een opnamestudio aan waar dagelijks gewerkt wordt aan professionele online events.

Wat maakt Gent en omstreken tot de ideale plek voor teambuildings en incentives?

Enerzijds biedt Gent vele originele mogelijkheden om in te vullen als teambuilding. De directe omgeving van Gent heeft ook voldoende groen om een aspect van duurzaamheid te verweven met een stedelijke activiteit. Daarnaast merken we in Gent een positieve vibe waarbij alle stakeholders klaar staan om opnieuw gasten een leuke beleving te geven.

Hilti_Sokkels (1).jpg

Wat heb je het voorbije jaar het meest gemist in jouw job?

Dat lijkt me eenvoudig: live contact met klanten, leveranciers en vooral het publiek.

En we mogen als agency niet klagen. Onmiddellijk hebben we een klik gemaakt en verschillende alternatieve activiteiten opgezet, bv het produceren en verkopen van handgeldisplays, het opzetten en uitvoeren van alle soorten digitale events en het creëren van een roadbook voor de organisatie van Covid-proof sociale verkiezingen in grote bedrijven, in samenwerking met enkele bekende sociale secretariaten.
In 2021 hebben we, in samenwerking met Stad Turnhout, een vaccinatiecentrum opgebouwd wat we nu al 7 maanden tot grote tevredenheid van alle partijen uitbaten. Einde hiervoor is voorzien mid-oktober, waarna we hopen volledig terug van onze vrijheid te kunnen genieten.

Heb je een gouden tip in deze tijden voor collega’s in de Oost-Vlaamse eventsector?

Drie tips lijken me van toepassing:

  1. Neem je vrijheid niet vanzelfsprekend en geniet van elke dag die we opnieuw samen in onze sector mogen werken.
  2. Tracht te diversifiëren zodat je, bij een eventuele volgende crisis, diverse activiteiten kan blijven uitvoeren
  3. Verzorg je personeelsleden, want zij zorgen er nu voor dat we onze klanten opnieuw op een professionele wijze kunnen servicen

 

Alle info over de services en de contactgegevens van New Balls Please vind je hier