Lowiz ontmoet Mieke Van de Gehuchte

Lowiz ontmoet Mieke Van de Gehuchte

Onderneming in de kijker

Elke maand laten we een Oost-Vlaamse onderneming aan het woord. Nu is het de beurt aan Mieke Van de Gehuchte, Head of Events & Communication bij Zebrastraat.

Kan je jezelf even voorstellen?

Mijn naam is Mieke Van de Gehuchte. Ik ben verantwoordelijk voor de evenementen en communicatie van Zebrastraat. Ik heb een achtergrond in de reclamewereld, maar was altijd al getriggerd door de evenementenwereld. Exact 3 jaar geleden startte ik bij Zebrastraat met heel veel ambitie en wilde plannen, alleen heeft corona wat roet in het eten gegooid. Noodgedwongen hebben we andere dingen aangepakt. Zo lanceerden we onze brand identity en hebben we een nieuwe digitale tool op poten gezet die zowel gelinkt is aan planning als aan facturatie en communicatie. Ondertussen zijn we volop bezig en voelen we dat die voorbereiding zijn vruchten afwerpt, dat ons team meer dan klaar staat en dat klanten ook heel tevreden zijn.

Wat biedt Zebrastraat voor bedrijven en organisaties?

Zebrastraat heeft 3 pijlers: living, culture & events. Allereerst hebben we meer dan 114 appartementen op onze site. De tweede pijler is cultuur. Onder de noemer Showcase#music organiseren we iedere donderdagavond concerten en willen we een platform bieden voor jonge opkomende muzikale talenten. Showcase#art richt zich op beeldende kunstenaars die hier kunnen exposeren. Daarnaast is er ook een vaste kunstcollectie, waarvoor vorig jaar een applicatie uitgewerkt werd die je begeleidt van kunstwerk tot kunstwerk. 

Tenslotte hebben we als derde pijler de meetings en events, waarbij we tal van evenementenruimtes verhuren: een acht tal kleine vergaderzalen, break out ruimtes en een grote congreszaal met een capaciteit tot 220 personen. Op het middenplein kunnen we met de tentenstructuur tot 450 personen gaan. Tal van bedrijven organiseren er hun personeelsfeest of nieuwjaardrink. In de zomermaanden krijgt het middenplein een meer zomerse beach-setting, die ook door bedrijven gehuurd kan worden. De grote exporuimte is echt een typische ruimte waar partnerstanden geplaatst kunnen worden en ook postersessies gegeven kunnen worden. We voelen dat die vraag wel heel erg belangrijk is voor internationale congressen. Die plaats hebben we, en diezelfde ruimte gebruiken we ook vaak als netwerklocatie, zodat we de 2 kunnen combineren.

Wat is de allergrootste meerwaarde voor de eventorganisator?

Zebrastraat is een zeer bruisende omgeving, de kruisbestuiving is heel fijn. Er is altijd wel iets te doen in de Zebrastraat en iedere dag is ook anders. Maar de allergrootste troef is dat je in iedere vergaderzaal en in iedere gang, en doorheen de site omringd wordt door kunst. Je kan zelfs een rondleiding boeken met een kunstgids die onze kunstcollectie van buiten kent, of je kan bijvoorbeeld van hieruit een fietstocht maken en zo ook de andere kunstlocaties in Gent bezoeken. 

En dan iets heel praktisch, maar zeker ook één van onze sterktes: we zitten in Gent, maar liggen ook net aan de afrit van de autostrade. We zijn heel makkelijk toegankelijk, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. En we beschikken over een ondergrondse parking. Een beetje te vroeg of blijven plakken na het evenement is trouwens geen probleem, want je kan altijd terecht in de 'XYZ Lounge', die altijd open is.

Wat is je geheim om een perfect draaiend eventteam samen te stellen? 

We hebben ondertussen een sterk team kunnen samenstellen en ook over onze flexijobs, die aanvullend meewerken, zijn we heel tevreden. Wij kunnen beroep doen op een vaste pool flexi's die voor al onze evenementen steeds terugkomen en dat is natuurlijk wel fijn, want ze kennen de site goed en ze kennen ons goed. Ook voor onze klanten is het fijn dat we niet steeds met nieuwe gezichten werken. 

Het complementaire in ons team is onze sterkte. We hebben een zeer technische eventmanager die alles van multimedia kan coveren, dat is heel fijn om die expertise in huis te hebben. We hebben iemand die de volledige planning van het personeel perfect doet, want er komt wel wat kijken bij grotere evenementen. We hebben iemand die ervoor zorgt dat het buffet er piekfijn uitziet, met een bloemetje en met oog voor alle subtiele details. En uiteraard is het vast sanitair team die ervoor zorgt dat het hier constant heel proper ligt onontbeerlijk. 

Ons team luistert ook goed naar de noden van de klant, doet vanuit eigen expertise aanbevelingen en stemt alles op elkaar af. Bovendien merken we dat als er een tandje bijgestoken moeten worden, iedereen in de bres springt. Iedereen helpt elkaar en dat vind ik een sterk team. 

Deze mix zorgt ervoor dat we de klanten op alle vlakken kunnen ontzorgen. Ze appreciëren dit enorm, blijkt uit de vele bedankingmailtjes achteraf.

Wat boeit jou het meest in jouw job?

Iedere dag is anders, ieder evenement is anders, iedere klant is anders. Die variatie en die afwisseling zorgt ervoor dat je elke dag scherp moet blijven staan. Het wordt niet iets dat je met je ogen toe doet, het is altijd iets zeer specifiek waardoor jij en je team scherp blijven staan om het event zo goed mogelijk te realiseren. Je leert uiteindelijk ook iedere dag nieuwe mensen kennen en zo verruim je je netwerk.

Heb je een ultieme tip voor collega-ondernemers?

Wij werken echt heel veel samen met lokale Gentse ondernemingen. Ik denk dat het belangrijk is om ook mee het Oost-Vlaamse karakter te ondersteunen.

Wat is er allemaal te zien in Gent van culturele activiteiten? Er zijn zoveel organisaties die dat mee ondersteunen en dat is fijn dat Zebrastraat dat mee kan aanbieden. Samenwerking met lokale partners, teambuilding- en eventbureaus, hotels in Gent,… zorgt er volgens mij echt voor dat we elkaar versterken. 

Maar ook de samenwerking tussen concullega’s vind ik fijn. Als ik een klant vandaag niet kan helpen met iets aan te bieden kan ik die wel doorverwijzen naar een concullega en dan is dat fijn dat dat ook een keer terugkomt. Uiteindelijk willen wij allemaal onze klanten helpen en dan moet je soms verder denken dan je eigen site. Als we elkaar ondersteunen, kunnen we samen de klanten blijven aantrekken.

Zebrastraat Events lounge netwerkevents_groot_nick_decombel_fotografie.png
Zebrastraat events.png
Zebrastraat Events Gent.jpg