Lowiz ontmoet Jaap Blijleven & Nancy van den Berghe

Lowiz ontmoet Jaap Blijleven & Nancy van den Berghe

Elke maand laten we een Oost-Vlaamse ondernemer aan het woord. Nu is het de beurt aan Jaap Blijleven en Nancy van den Berghe van Pillows Grand Boutique Hotel Reylof in Gent. Met veel enthousiasme en tonnen ervaring zetten ze elke dag hun kennis in op sales, interne organisatie, communicatie en PR. Lees mee, ontmoet Jaap en Nancy en het prachtige boutique hotel waarin ze werken.  

Kan je jezelf kort voorstellen?

Ik ben Jaap Blijleven, Director of Sales & Marketing, verantwoordelijk voor onze Pillows Hotels in België. Mijn functieomschrijving is vrij breed, gaande van het leiden, ondersteunen en aansturen van ons team, bestaande uit het departement marketing, sales, meeting & events en individuele reserveringen. Alsook het mee bedenken en uitwerken van onze toekomstplannen. Het ingrijpen en opvolgen van activiteiten in het hotel en het operationele bij meetings en samenwerkingen.

Samen met mijn collega Nancy Vanden Berghe, verantwoordelijk voor marketing, communicatie & PR, onderhandelen we verschillende partnerships, werken we tal van samenwerkingen met lokale bedrijven en instanties uit en werken we onze mediacampagnes uit.

Corona heeft de meetingsector veranderd. Welke grote veranderingen verwachten jullie de komende tijd?

Een stormloop aan aanvragen. Wij verwachten dat de business snel zal oppikken, althans de vraag is er nu al. Wij merken dat bedrijven weer fysieke meetings wensen. Terug face-to-face willen vergaderen. We denken echter dat we evolueren naar een combinatie van online, offline en hybride meetings. Dit zit zeker in de lift. Wij zien het momenteel positief. 

meetingent 5.jpg
G. van de Woestijne Salon in Pillows Grand Boutique Hotel Reylof

Wat boeit jullie het meest binnen de hotellerie en de meetingwereld ? 

Jaap: Voor mij persoonlijk het ontvangen van onze gasten om hun echt de Pillows Journey en beleving te kunnen geven. De manier waarop wij service en kwaliteit bieden. Wij hebben altijd een motto bij Pillows: 'Eat well, sleep well, be inspired and make every moment count'. Dat is waar wij voor staan. Als ik kijk naar mijn job als sales, dan vind ik elke aanvraag super interessant en vooral een leuke uitdaging de business binnen te halen. Elke bevestiging is een overwinning voor ons allen en dat geeft voldoening. Een groot pluspunt bij Pillows is dat we out of the box denken voor en met onze gasten. Neen is geen optie! 
Nancy: Ik sluit me hier zeker bij aan. Mij boeit het ook dat je je creativiteit kan gebruiken en kan meedenken met de klant. Want uiteindelijk gaat het in eerste instantie over de destinatie en dan wordt alles verder aan- en ingevuld. Anderzijds is het ook van belang om de connecties in de stad, o.a. Dienst Toerisme, Lowiz,  collega hotels, restaurants, verenigingen, cultuurhuizen en andere partners te onderhouden, regelmatig contact te hebben en zo je netwerk uit te bouwen.  

Wat hebben jullie het voorbije jaar het meest gemist? 

Jaap: Het persoonlijk contact met collega’s. We hadden regelmatig online vergaderingen. Het is leuk om iedereen online te zien, maar het is toch anders. Nu iedereen terug is en we ook weer in het hotel zijn, dat maakt toch een groot verschil.
Nancy: Voor mij ook het contact, niet alleen met de collega’s, maar ook met onze klanten, gasten en partners. Tja, duidelijk dat we sociale mensen zijn!

We hebben een fantastisch team, een mix van jarenlange ervaring, enorme know-how gecombineerd met nieuwe jonge ideeën. Samen sterk!
Nancy van den Berghe

Welke mogelijkheden biedt Pillows Grand Boutique Hotel Reylof voor bedrijven ? 

Jaap : Wij bieden ontzettend veel voor bedrijven. De 156 kamers, onze ligging, de mooie ruimtes waarover we beschikken, de look & feel, een fantastisch culinair restaurant 'Lof', onze wellness, 9 vergaderzalen en een mooie binnentuin zijn allemaal troeven van ons hotel. We hebben voor elk bedrijf iets maar merken dat we zeker geliefd zijn voor high management meetings. Voor velen zijn we 'the place to be'!
Nancy : En, niet onbelangrijk, is ook het fantastisch team dat er is, een mix van jarenlange ervaring, enorme know-how gecombineerd met nieuwe jonge ideeën. Samen sterk! Zo zorgen wij dat onze klanten en gasten een aangename beleving ervaren. 

Meetingruimte Pillows Grand Boutique Hotel Reylof
Emiel Claus Salon in Pillows Grand Boutique Hotel Reylof
The Living meetingruimte Pillows Grand Boutique Hotel Reylof
The Living in Pillows Grand Boutique Hotel Reylof

Hebben jullie misschien dé gouden tip voor collega’s binnen de Gentse meeting- en hotelsector ? 

Jaap: Ik denk dat dé tip is om meer samen te werken, groepen en aanvragen nog meer te delen en transparant te zijn. Dat gebeurt al wel maar kan zeker nog meer en efficiënter. Voornamelijk voor grote en internationale aanvragen zijn we hier allemaal om een destinatie te verkopen en niet om een specifiek hotel te verkopen. Wij zijn van mening, laten we het dossier eerst naar Gent trekken en dan zien we wel in welk hotel het gezelschap terecht komt. Beter een mooie grote aanvraag delen dan deze te verliezen, de klant waardeert dit enorm. Tenslotte zijn er in Gent en omgeving veel mogelijkheden.  
Nancy: Zeker in de huidige tijd. Een netwerk sterk houden en teams verbinden met elkaar, daar kunnen we opnieuw meer werk van maken. Bijvoorbeeld ontbijtmeetings houden met de sales van de verschillende hotels

Waar kijken jullie het meest naar uit post-corona?

Nancy: Om veel business en partnerships binnen te halen en naar een leuke normalere tijd terug te gaan.  Een tijd waar communicatie en persoonlijk contact centraal staat en waar we elkaars glimlach terug kunnen zien. 
Jaap : Ja, ik kan me daar ook wel bij aansluiten, back in the game! Het is leuk om weer actief te zijn, daar zijn we super blij mee. Dat de business terug is en het vertrouwen van de gast er opnieuw is. Ik wil toch ook nog even toevoegen dat we zeer blij zijn met het begrip en de samenhorigheid van de vele bedrijven de voorbije periode. Ik verwijs daarmee naar de lockdowns waardoor het hotel open en dicht ging door de steeds veranderde corona-richtlijnen. Onze contacten waren begripvol en meedenkend, dus zijn wij hen ook enorm dankbaar. Mooi om zien, dat mensen ook in moeilijke tijden toch creatief en begripvol zijn en samenwerking mogelijk is.

Lees hier meer over Pillows Grand Boutique Hotel Reylof Ghent.