Ontmoet de drijvende kracht achter Louise-Marie Manor & Gardens

Ontmoet de drijvende kracht achter Louise-Marie Manor & Gardens

Kathleen opende haar deuren voor een persoonlijk interview

Maak kennis met Kathleen Faut, die haar carrière in het secundair onderwijs vaarwel zei om samen met haar echtgenoot een unieke onderneming te lanceren.

Kathleen Faut baat sinds 2019 Louise-Marie Manor & Gardens uit, een historisch pand met parktuin, erkend als een van de mooiste overgebleven landgoederen van het begin van de 20e eeuw. Een exclusieve eventlocatie in het hartje van de Vlaamse Ardennen.

Van onderwijs naar ondernemerschap

Met een pedagogische achtergrond, lijkt Kathleen misschien niet de typische ondernemer. Toch heeft ze in 2019 de sprong gemaakt. "Tot december 2019 was ik leerkracht Engels en geschiedenis. Daarnaast was ik ook verantwoordelijk voor de HR van Ecompass Group, het IT-bedrijf van mijn echtgenoot, waar ik een deel van het personeelsbeheer deed. Ik heb dus meer een administratieve achtergrond en ben niet met het ondernemersbloed geboren.", legt Kathleen uit. 

"De weg naar ondernemerschap begon toen mijn man en ik 50 werden. Hij droomde van een eigen opleidingscentrum, omdat we heel veel vraag kregen naar opleidingen. We zijn toen een geschikte locatie beginnen zoeken, iets anders dan ons modern kantoorgebouw in Zottegem, iets rustigs en in de natuur."

Na twee jaar zoeken vonden ze in 2019 het perfecte pand in Maarkedal. Kathleen: "Een eenvoudige, maar charmante pentekening bij een makelaar trok de aandacht. Na een bezichtiging waren we meteen verkocht en tekenden we in december 2019 bij de notaris. Net voor de uitdagingen van de coronapandemie." 

pentekening Louise-Marie Manor and Gardens
Kathleen Faut

De impact van Corona en de weg voorwaarts

De coronapandemie heeft een diepgaande impact gehad op de meetingsector, maar Kathleen ziet ook kansen in deze veranderingen. Zij gelooft dat er altijd een behoefte zal blijven aan menselijk contact en fysieke bijeenkomsten, maar ziet ook de waarde in van het aanbieden van hybride oplossingen.

“Wij zetten echt weer in op dat fysieke, maar we merken wel dat er een combinatie nodig is van beiden. Daarop blijven we dan ook verder inzetten,” legt ze uit.

Daarnaast ziet Kathleen een trend naar kleinschaligere evenementen die gericht zijn op kwaliteit in plaats van kwantiteit. Dit is iets waar haar bedrijf ook op inspeelt door op maat gemaakte pakketten te creëren voor haar klanten.

Louise-Marie Manor & Gardens: meer dan een opleidingscentrum

Kathleen's onderneming biedt een breed scala aan diensten die zijn ontworpen om de behoeften van haar klanten te vervullen.

Ze bieden in-house opleidingen aan, variërend van timemanagement tot cybersecurity, maar ze hebben ook een indrukwekkend portfolio van experten met wie ze samenwerken om op maat gemaakte pakketten voor de klant samen te stellen. De trainingen die ze faciliteert, omvatten boeiende sprekers, zoals voormalig Olympisch kampioen Filip Meirhaeghe, die zijn levensverhaal deelt en daarna via een mountainbike parcours teams begeleidt. Of zoals Rob Vanoudenhoven die inspirerende workshops geeft rond communicatie, authenticiteit en motivatie.

Naast opleidingen bieden ze vergaderformules aan in hun prachtige, groene omgeving, organiseren ze teambuildings, evenementen en personeelsfeesten. "Bij mooi weer kan zelfs in openlucht vergaderd worden, met rollende, mobiele schermen voor presentaties en out-of-the-box breakout rooms.", vult Kathleen aan.

Kathleen's toekomstvisie

De coronapandemie was een uitdaging, maar ook een kans om hun aanpak aan te passen. Louise-Marie Manor & Gardens engageert zich om een reputatie op te bouwen als dé bestemming voor unieke, hoogwaardige evenementen en all-in pakketten binnen de B2B-sector. Kathleen's toewijding aan kwaliteit, authenticiteit en ongeëvenaarde service is duidelijk merkbaar. Maar wat nog indrukwekkender is, is haar toewijding aan de geschiedenis van het pand.

Kathleen benadrukt dat respect voor het historische domein en het bewaren en bewaken van zijn verleden van groot belang is. "Ons domein heeft een rijke geschiedenis, en het is onze verantwoordelijkheid om dat te respecteren", zegt ze. "We investeren aanzienlijk in het behoud van deze prachtige locatie, en we hebben een visie voor de toekomst die evenveel aandacht en respect vereist."

Innovatie en technologie vormen ook een cruciaal onderdeel van deze toekomstvisie. Kathleen en haar team blijven investeren in geavanceerde oplossingen die de ervaring voor hun klanten verbeteren zonder afbreuk te doen aan de authenticiteit van het domein.

"Als klanten bij ons de oprit oprijden, hebben ze vrijwel onmiddellijk een WOW-gevoel. Ik streef ernaar dat ze met ditzelfde WOW-gevoel ook vertrekken, door de hele ervaring gedurende de dag.", stelt Kathleen.
EBA Louise-Marie corrected(1).png

Bevlogen en gedreven

Kathleen heeft er plezier in om voor klanten een onvergetelijke ervaring te creëren. Ze wil dat iedereen die bij haar aankomt met een 'WOW'-gevoel, datzelfde gevoel behoudt gedurende de hele ervaring en met hetzelfde gevoel weer vertrekt. Als dat lukt, geeft dat haar de energie om door te gaan.

Kathleen: "We willen vooral de mensen die bij ons komen ontzorgen. Je komt hier in de rust van het domein dat in de natuur ligt. We laten het totaalplaatje daarbij kloppen, zodat bezoekers onder de middag lekker culinair verwend worden, in een huiselijke leefkeuken, waar ze kunnen zitten rond het SMEG fornuis met de pot soep op het vuur."

Maar wat drijft haar precies in haar werk? Ze houdt van het persoonlijke contact met mensen en de uitdaging en afwisseling die haar werk biedt. Het starten van een bedrijf midden in de pandemie was een uitdaging, maar die uitdaging heeft ook mooie ervaringen opgeleverd. Louise-Marie Manor & Gardens is een plek geworden waar bedrijven kunnen groeien, teams kunnen verbinden en gedenkwaardige momenten kunnen creëren die een blijvende impact hebben.

Aandacht voor lokaal ondernemen

Niet alleen wil Kathleen bedrijven en organisaties bedienen, maar ze wil ook haar lokale gemeenschap betrekken. Zo gaat Louise-Marie Manor binnenkort ook samenwerken met het Centrum Ronde van Vlaanderen voor teamactiviteiten op de fiets, gecoacht door een ex-profwielrenner.

Ze werken waar mogelijk met lokale leveranciers en handelaars, en bieden de lokale gemeenschap toegang tot hun domein door publieke activiteiten te organiseren zoals gratis paaseierenzoektocht, bakworkshops Halloween Familiedag of picknick in de tuin.

Tips voor collega-ondernemers

Tot slot deelde Kathleen enkele waardevolle tips voor collega-ondernemers:

  1. Veerkracht: Ondernemen gaat met vallen en opstaan. Het is belangrijk om veerkrachtig te blijven, ongeacht de uitdagingen die op je pad komen. Het is ok om te vallen, dat hoort bij het ondernemerschap, maar blijf geloven in jezelf en je team om er terug te staan.

  2. Investeer in relaties: Klantrelaties zijn de sleutel tot succes. Het is essentieel om te luisteren naar de klant en hun verhaal om te zetten in een mooie ervaring.

  3. Samenwerken: Ondernemerschap is geen solosport. Het is belangrijk om de dialoog aan te gaan met collega's en concurrenten en waar mogelijk samen te werken.

 

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat Kathleen's unieke locatie jouw bedrijf te bieden heeft? Of je nu op zoek bent naar een inspirerende plek voor je volgende teambuilding, een prachtige setting voor je bedrijfsvergadering, of een onvergetelijke locatie voor je volgende bedrijfsevenement, bij Louise-Marie Manor & Gardens vind je het allemaal.

Ontdek meer over de eindeloze mogelijkheden en ervaar de charme van dit historische domein zelf.

Wil jij hier ook onvergetelijke momenten beleven? Kathleen en haar team kijken ernaar uit om samen met jou een uniek evenement op maat te creëren. Wacht niet langer en maak vandaag nog een afspraak.