Wallin'

Agency, Activiteit
Wallin'

Graffiti en street art tours

Gent
Straat + huisnummer
De Pintelaan 363
9000 Gent
E-mail
Telefoonnummer
+32 (0)477 46 12 80
Facebook
Link

Gent is al lang geen verborgen parel meer in het Belgische toeristische landschap. Vorig jaar nog plaatste de Britse krant The Guardian Gent op de vierde plaats van Europese steden die een bezoek waard zijn. Vooral de kasseistraatjes, de art nouveau burgerwoningen en de ecovriendelijke winkel-en eetscène van de stad vielen op.

Verken Gent op een boeiende en unieke manier

De levendige streetart- en graffitiscene verdienen minstens evenveel aandacht. Een ontdekkingstocht door de stad in het spoor van je persoonlijke Wallin’-gids is een absolute aanrader voor wie de stad op een alternatieve manier wil verkennen. Niet alleen krijg je een ‘ander’ Gent te zien, je krijgt meteen ook een woordje uitleg over het verschil tussen graffiti en streetart, en ontdekt hoe creativiteit vorm krijgt in de publieke ruimte. 

Neem deel aan een workshop

Zijn graffiti en streetart eigenlijk wel legaal? Welke kunstenaars kiezen voor dit medium? Is street art echt cultuur? Na een rondleiding van Wallin’, het bekendste Genste streetart-collectief, weet je precies hoe de vork aan de steel zit. Meer nog: graffiti kennen, is ervan leren houden. 
En soms is ervan houden, het zelf eens willen proberen ...

Aansluitend op de tours van Wallin’ is er mogelijkheid om deel te nemen aan een graffiti workshop onder begeleiding van een professionele graffiti artiest.

Te voet of met de fiets

Interessant weetje: Wallin’ organiseert stadstochten voor wandelaars én, via City Cycling, ook voor  fietsers. 

Meer dienstverleners in de buurt van Wallin'