Yalo Hotel Gent

Eventlocatie, Meetinglocatie, Meeting hotel, Eten & Drinken
Yalo Hotel Gent

Urban boutique hotel

Gent

Troeven

Capaciteit
Max 60 Personen
Kamers
92 Kamers
Troeven
Break-out rooms
Troeven
Overnachtingsmogelijkheden
Troeven
Bereikbaar met openbaar vervoer
Troeven
Catering mogelijk
Troeven
Parkeermogelijkheden
Troeven
Stadscentrum
Troeven
Rolstoeltoegankelijk
Straat + huisnummer
Brabantdam 33
9000 Gent
E-mail
Telefoonnummer
+32 477 584 955
Facebook
Instagram
Instagram
Link

Yalo is de place to be om te slapen, te eten, te drinken, te vergaderen of te feesten.

Met 92 perfect ingerichte designkamers, een fluwelen cocktail- en wijnbar, een foodierestaurant, uitzonderlijke meetingrooms en een rooftop om gezien te worden, is Yalo de plek voor zowel locals als zakenmensen en toeristen.

Yalo is meer dan een hotel, het is een inspirerende locatie met een prachtig design, waar 7/7 een dynamische sfeer heerst. Yalo staat bekend om zijn centrale ligging. Het viersterren boutique hotel kent een uniek concept waar veel energie in gestoken is, van interieur tot beleving. Er werd gekozen voor een unieke mix van kleuren, materialen en texturen voor een totaalconcept dat zijn gelijke niet kent. Ieder detail telt. Zo onderscheidt Yalo zich van de hotelketens in de stad.

Iedereen die op zoek is naar een originele locatie in het hart van Gent kan slapen, eten, drinken en vergaderen in Yalo. Met een 24/7 receptie, gratis wi-fi, fitnessruimte, wine cellar en sigarenlounge ervaar je de buzz van een bruisend stadshotel zoals in steden als Parijs, New York of Londen.

Vintage en urban kamers

In de kamers ontmoeten comfort en design elkaar in een uptown– of downtown-sfeer. Iedere kamer in Yalo is een knap staaltje design. Ook al verschillen ze onderling (diverse groottes; met of zonder terras; standaard, suite of penthouse), elk kamertype baadt in een hippe designsfeer met telkens een vleugje rock-‘n-roll. Alle kamers beschikken over een luxe XL boxspring met topper, houten parketvloer, tv met Chromecast-functie, vintage usb-radio of platenspeler voor vinyl, inloopregendouche, minibar met Nobel-wijn en verzorgingsproducten van Grown Alchemist.

De vree wijze kamers zorgen ervoor dat iedereen – zelfs in een bruisende stad als Gent – volledig tot rust komt.

Bar en restaurant voor echte foodies

Het restaurant surft mee op de cosmopolitan vibes van Yalo Boutique Hotel en biedt een food & drinks-concept aan met een tikkeltje rock-‘n-roll. Onder leiding van chef Jasper Maatman en F&B consultant Sam D’Huyvetter serveert het restaurant kleine sharing plates, bar bites en klassiekers met een twist. Yalo is de perfecte plek om mensen te ontmoeten, te onthaasten of gewoon te genieten.

Yalo serveert een seizoenskeuken waar de focus op verantwoord geproduceerde ingrediënten ligt, geïnspireerd door verschillende uithoeken van de wereld. Op basis van eigen producten, pure cocktails en lokale initiatieven creëert Yalo een verfijnde en gevarieerde drank- en eetkaart.

Op de 6e verdieping is de Yalo Rooftop bar gelegen. Dit is de eerste rooftop in de kuip van Gent met spectaculair zicht op de Krook, de Vooruit, de Boekentoren en andere landmarks.

Inspirerende meeting- en eventzalen

In een tijd waarin creatief vergaderen of elkaar professioneel ontmoeten buiten de lijntjes een must is, biedt Yalo ook heel wat origineel ingerichte ruimtes aan voor meetings of events. In totaal staan er 5 volledig technisch uitgeruste meeting- en eventrooms voor 2 tot 60 personen ter beschikking, ingericht in designstijl en met natuurlijk daglicht.

De perfecte urban spot in hartje Gent voor meetings, conferenties, opleidingen, productpresentaties of teambuildings. Hier kunnen gasten elkaar ontmoeten of evenementen organiseren in een gezellige en originele setting, midden in de stad.

Zowel het interieur, de faciliteiten als de toegankelijkheid zijn van topkwaliteit. Alle zalen bevinden zich op de eerste verdieping, dicht bij de lobby. Yalo biedt tal van mogelijkheden voor een ambitieus zakenpubliek.

Green Globe certificate: check

Yalo geeft om mensen, milieu en planeet en is het tweede hotel in België die over het Green Globe certificaat voor duurzaam toerisme beschikt. Als lid van de Green Globe Society zet Yalo zich in om dit ambitieuze certificaat voor een allround duurzaamheidsbeleid te kunnen behouden.

Tijdens jaarlijkse audits wordt het beleid gecontroleerd om energie en water te besparen, de impact op de planeet te verminderen en een positieve bijdrage te leveren aan de lokale samenleving.

Bereikbaarheid

Yalo Hotel voorziet een eigen ondergrondse parking (Vlaanderenstraat 26) en is vlot bereikbaar via Gent Zuid. Tip! Zoek via Waze of Google Maps naar ‘Yalo Hotel Parking’ om zeker niet te missen.

Lees ook het inspiratie artikel met Joris Van Duffel en Paul Suy van Yalo Hotel Gent.

Yalo Hotel
Talo meeting
ExecutiveRoom_Louise_De_Groote_MG_9530.jpg
ConferenceRoom_Cheyenne_Dekeyzer.jpg
CreativeRoom_Louise_De_Groote_MG_9541.jpg
Yalo Hotel Room 401 photography by Alexandre Van Battel -4.jpg
Yalo hotel gent gevel
meeting catering yalo hotel gent

Zaalcapaciteit

The Creative Room

Schoolstijl
10
U-vorm
Theater
Banket

The Bog Room

Schoolstijl
14
U-vorm
Theater
Banket

The Executive Room

Schoolstijl
10
U-vorm
Theater
Banket

The Conference Room

Schoolstijl
40
U-vorm
35
Theater
60
Banket

The Private Room

Schoolstijl
18
U-vorm
10
Theater
18
Banket
18
Locatie Schoolstijl  U-vorm  Theater  Banket  Oppervlakte (m²) 
The Creative Room 10 30
The Bog Room 14 35
The Executive Room 10 35
The Conference Room 40 35 60 120
The Private Room 18 10 18 18 50

Meer dienstverleners in de buurt van Yalo Hotel Gent