Lowiz ontmoet Yalo Hotel

Lowiz ontmoet Yalo Hotel

Onderneming in de kijker

Elke maand laten we een Oost-Vlaamse meeting- of event onderneming aan het woord. In januari is het de beurt aan Yalo Hotel in Gent. Dit gloednieuwe boutiquehotel met vergaderfaciliteiten opent de deuren in het voorjaar van 2021. Over lokaal ondernemen in een kosmopolitisch Gent, Lowiz sprak met Paul Suy en Joris Van Duffel.

Wat is jullie toekomstvisie binnen de Gentse hotel en meeting sector?

Wij zijn zeer enthousiast over de toekomst van de Gentse hotel en meeting sector. Los van corona zijn mensen en bedrijven op zoek naar kwalitatief hoogstaande authenticiteit en couleur locale. Gent kan hier zeer goed op inspelen op gebied van cultuur, shopping, gastronomie en festiviteiten. Maar ook zakelijk heeft Gent veel te bieden. De haven, de universiteit, de vele start ups en de biotechnologie dragen enorm bij aan het Gentse karakter. 

Kan je de faciliteiten voor bedrijven toelichten?

Yalo wordt niet zomaar het zoveelste hotel met vergaderfaciliteiten. De centrale ruimte onder de grote koepel wordt een soort “living room” met een toegankelijk restaurant met open keuken. Daarbij komt een centrale bar, een co-working ruimte met op het bovenste gedeelte een aantal meeting rooms en een private dining room. Boven op het dak op de 6de verdieping, met spectaculair zicht op de Krook, de Vooruit, de Boekentoren en andere landmarks, komt de eerste roof top bar in de kuip van Gent. Yalo wordt een ontmoetingsplaats tussen Gentenaars en buitenlandse bezoekers. Kosmopolitisch maar wel met “nen hoek af”!

Wat kunnen we verstaan onder belevingsruimten en hoe sluit dit aan bij jullie concept?

Yalo beschikt over 4 boardrooms voor 10 à 15 personen en een grotere vergaderruimte met plaats voor een 80-tal personen. Verwacht echter geen typische vergaderzalen met tafels in een u-vorm. Elke ruimte is uniek ingericht en speelt volledig in op de nieuwe vorm van vergaderen in een relaxte omgeving die uitnodigt tot creativiteit en openheid. Uiteraard bieden we ook de mogelijkheid om een echte board meeting te organiseren in een meer formele setting. Lunches, breaks en cocktails kunnen ook doorgaan in de centrale ruimte. Of bij mooi weer natuurlijk op het dakterras!

Jullie werken hoofdzakelijk samen met Oost-Vlaamse partners, is lokaal ondernemen een bewuste keuze?

Samenwerken met Oost-Vlaamse ondernemers was niet zozeer een visie of een strategie, eerder de gewoonste zaak voor ons. Wij zijn zelf Oost-Vlamingen, we hebben hier ons netwerk en we weten uiteraard als geen ander wat de streek te bieden heeft van kwaliteit. Joris Van Duffel, de initiatiefnemer en eigenaar van Yalo, heeft trouwens zelf een wijngaard in Lochristi, dus de Nobel wijnen zijn zeker bij ons te vinden! Maar los daarvan trekken we ook de kaart van de duurzaamheid. We geven om het milieu, onze gasten, onze medewerkers en onze omgeving. We hebben trouwens al een samenwerkingsakkoord met de “Green Globe Society”, wiens certificaten op wereldniveau zeer hoog staan aangeschreven. 

Hoe bereiden jullie zich voor op de herlancering van de hotel- en meeting sector post-corona?

We gaan er van uit dat we nog een hele tijd coronaproof zullen moeten handelen. Niet enkel op gebied van hygiëne maar ook op gebied van social distancing. Gelukkig hebben we genoeg ruimte om een gezellig, comfortabel en veilig kader te creëren. 
Het zijn uiteraard geen evidente tijden om nu een hotel te openen. We zullen ons zeer flexibel moeten opstellen en verwachten dit ook van onze medewerkers. Vermoedelijk zal het toerisme en het zakelijk reizen in 2021 weer stilaan op gang komen, maar de grote congressen, beurzen en evenementen zullen nog wel even op zich laten wachten. Eén zaak is zeker, het komt terug. Mensen hebben behoefte om elkaar weer te ontmoeten, zowel zakelijk als privé. Zoom en Teams zijn in deze tijden makkelijk, maar ze gaan nooit de live meetings vervangen.

Meer info over de faciliteiten van Yalo Hotel Gent vind je hier. Blijf op de hoogte via hun Facebookpagina en Instagram.