Utopia

Eventlocatie, Meetinglocatie, Groepsrestaurant
Utopia

Aangenaam vertoeven op het gezellige terras

Aalst

Troeven

Capaciteit
Max 140 Personen
Troeven
Bereikbaar met openbaar vervoer
Troeven
Catering mogelijk
Troeven
Parkeermogelijkheden
Troeven
Stadscentrum
Troeven
Rolstoeltoegankelijk
Straat + huisnummer
Utopia 1
9300 Aalst
E-mail
Telefoonnummer
+32 470 65 02 60
Facebook
Link

Utopia is de Stedelijke Bibliotheek en Academie voor Podiumkunsten, gehuisvest in een gloednieuw gebouw ontworpen door KAAN Architecten. Daarnaast heeft Utopia 2 vergaderzalen 'Mieke Maaike', een polyvalente zaal ‘De Geuzen’ en een aantal klaslokalen beschikbaar voor verhuur aan derden in combinatie met catering.

Utopiacafé

Aan de centrale ingang van het gebouw bevindt zich het Utopiacafé. Het café is een open, gezellige ontmoetingsplek waar je kan verpozen bij een lekkere kop koffie met ambachtelijke taart, een snelle lunch, een heerlijk aperitief, een lokaal biertje en zoveel meer. De kaart biedt een mix van klassiekers met een swing en geïnspireerde gerechten uit de mediterrane keuken. Lokale producenten krijgen een belangrijke plaats in de keuken en waar mogelijk wordt met bio producten gewerkt. Veggie en vegan komen ruim aan bod en voor bepaalde allergieën en intoleranties worden volwaardige alternatieven geboden. Bij mooi weer wordt uitgebreid naar het ruime zonovergoten terras. 

Catering

Met een capaciteit van 80 personen kan het Utopiacafé grote groepen ontvangen. In functie van het aantal personen en de formule wordt beslist of een deel van of het gehele café wordt voorbehouden. In Mieke Maaike voorziet Utopiacafé volledige dag- en avondcatering. Naar keuze kan dit gecombineerd worden met ontvangst, pauzes, lunch, recepties en (broodjes)buffetten in Utopiacafé. In de Geuzen en de klaslokalen zelf is geen catering mogelijk. Deze wordt steeds genuttigd in Utopiacafé.

Stukje geschiedenis

Het 8.300 vierkante meter grote bakstenen complex incorporeert een opvallend historisch gebouw uit de tweede helft van de negentiende eeuw en zorgt voor een verjonging van het stedelijke landschap, terwijl het op een elegante manier uitdrukking geeft aan de vereiste functionaliteit waarbij de totaalintegratie van de gebruikers voorop staat. 

 

360° bezoek aan auditorium 'Geuzen'

 

Zaalcapaciteit

Mieke Maaike

Auditorium
Theater
Receptie
60
Banket
Walking dinner
60

Geuzen

Auditorium
100
Theater
100
Receptie
100
Banket
80
Walking dinner
100
Locatie Auditorium  Theater  Receptie  Banket  Walking dinner  Oppervlakte (m²) 
Mieke Maaike 60 60 80
Geuzen 100 100 100 80 100

Meer dienstverleners in de buurt van Utopia