Lowiz ontmoet Wendy Verhulst

Lowiz ontmoet Wendy Verhulst

Ondernemer in de kijker

Elke maand laten we een Oost-Vlaamse ondernemer aan het woord. Nu is het de beurt aan Wendy Verhulst, oprichter van het huiskamerconcept Zelda & Zorro. Een concept dat aanslaat bij families en bedrijven, met een vestiging in Evergem en in Gent. Over experimenteren en gasten in de watten leggen, lees mee en ontmoet deze energieke gastvrouw.

Kan je jezelf even voorstellen?

Ik ben Wendy, initiatiefnemer van Zelda&Zorro. Ik startte het huiskamerconcept vanuit de nood aan een plek die aanvoelt zoals thuis, maar waar je compleet alles uit handen kan geven. Een plek waar je met vrienden én kinderen kan samenkomen maar evengoed onder collega's. Geen klassieke horeca met allemaal gelijke tafeltjes of een traditionele vergaderzaal. De gastvrouw in mezelf werd wakker doordat ik in de zoektocht naar dit soort locaties geen goede match vond.

Ik startte voor dit experimentele concept met een pop-up in een leegstaande dekenij. Al snel werd duidelijk dat ik niet de enige was die nood had aan een plek die tegelijk een fijne beleving biedt aan volwassenen én kinderen. Pre corona kregen we net voldoende tijd om het concept op scherp te stellen. Tijdens corona bouwden we verder aan de toekomst van ons concept. We zorgden voor een uitbreiding van de capaciteit door het openen van een vestiging aan de Nieuwe Dokken in Gent en anderzijds verhuisden we onze pop-up naar een definitieve locatie in Evergem. Mensen ervaren het samenkomen met vrienden, familie en collega's intenser en de nood hieraan is groter geworden. Ik kijk dus hoopvol en met veel goesting uit naar de toekomst. 

Zelda en Zorro Evergem salon.jpg
Zelda & Zorro Evergem Bar.png
Zelda & Zorro Evergem

Wat biedt Zelda & Zorro voor bedrijven en organisaties?

Zelda&Zorro biedt een plek om even te ontsnappen aan de dagelijkse race. Een plek om tot andere inzichten te komen. Onze locaties stralen rust uit waardoor het mogelijk is om even stil te staan en de pauzeknop in te drukken. De huiselijke setting zorgt voor een geborgenheid die meer openheid tussen collega's creëert. Dit brengt een bijzondere dynamiek. Met gezond eten, lekkere koffie en korte wandelroutes willen we teams een warm gevoel geven. Een gevoel dat zij het verschil maken en het verdienen om in de watten te worden gelegd.

Zelda&Zorro Gent.jpg
Zelda&Zorro Gent bar.jpg
Zelda & Zorro Gent
We ervaren dat mensen het samenkomen met vrienden, familie en collega's intenser ervaren en dat de nood hieraan groter is geworden. Ik kijk dus hoopvol en met veel goesting naar de toekomst. 
Wendy Verhulst, initiatiefnemer Zelda & Zorro

Corona verandert de meeting- en logiessector. Welke veranderingen verwacht je nog?

Corona bracht ons het inzicht dat thuiswerken efficiëntie verhogend is en kostenbesparend. Het is ondenkbaar dat we in de toekomst nog dagelijks zullen pendelen naar de werkplek. Bedrijven zullen daarom in de toekomst de teamdynamiek op een slimme manier moeten bewaken en stimuleren. Ik geloof er sterk in dat bedrijven het verschil kunnen maken door op gerichte momenten de chemie tussen collega's te maximaliseren. De middelen die vrijkomen door het besparen in reiskosten en kantoorruimtes kunnen strategisch aangewend worden om teams intensief en gefocust met elkaar samen te brengen op externe locaties. Thuiswerken is gezellig en voelt comfortabel aan. Zelda&Zorro combineert daarom het gevoel van thuiswerken met een unieke teamdynamiek. 

Wat is jullie toekomstvisie binnen de Gentse event- en meetingsector?

Een interessante meeting zorgt voor een positieve ervaring maar een beleving zorgt voor een blijvende herinnering. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer de troeven van de omgeving gecombineerd worden met de troeven van de locatie, je kan zorgen voor beleving met een blijvende herinnering. 

Wat is jullie visie op lokaal ondernemen?

Wij werken heel graag met onze buren samen. We organiseren samen events, we kopen bloemen bij onze buurvrouw en onze traiteur zit aan de overkant. We geloven erin dat wanneer je een netwerk deelt, je elkaar kan versterken. Social media is een sterk medium en door lokale samenwerkingen, help je elkaar groeien. 

Heb je een ultieme tip voor collega-ondernemers in de MICE sector?

Neem de ideale wereld als uitgangspunt en probeer hoe je deze op een economisch haalbare manier deze kan realiseren. Hoe zou jij in de ideale wereld willen vergaderen? 
 

Lees hier meer over Zelda & Zorro Evergem en Zelda & Zorro Gent.

Volg Zelda & Zorro op Instagram en Facebook.

Zelda en Zorro Evergem buitenkant
Zelda & Zorro Evergem
Zelda en zorro tuin
De tuin van Zelda & Zorro