Duurzame eventcatering zit in de lift

Duurzame eventcatering zit in de lift

Ontdek de duurzame werking van Coeur Catering

Coeur Catering, een vooraanstaande cateraar voor evenementen, hanteert duurzaamheid als een kernwaarde en basis voor hun succes. Het bedrijf streeft naar een inclusieve werkomgeving waarin diversiteit wordt gewaardeerd. Ze hechten veel waarde aan hun medewerkers en investeren in hun ontwikkeling, met nadruk op respect en open communicatie. Gastvrijheid is hun hoofddoel, gericht op het bieden van een onvergetelijke ervaring door aandacht te schenken aan de behoeften van elke gast en uitstekende service te bieden.

Coeur Catering is ook de vaste leverancier voor locaties zoals Gaston, STAM en De Bijloke. Ze volgen een duurzame benadering, verankerd in hun bedrijfs-DNA, met hun E-COEUR actieplan dat sinds 2018 de milieueffecten minimaliseert en verantwoord omgaat met natuurlijke hulpbronnen.

Hun bedrijfsmodel is gebaseerd op drie pijlers: mensen, planeet en winst. Ze streven naar een positieve impact op het milieu en winstgevendheid, wat belangrijk is voor hun groei en doelstellingen. Een evenwicht tussen deze drie pijlers is cruciaal voor hun bedrijfsvoering.

Coeur Catering's duurzame inspanningen omvatten:

  1. Vegetarisch Aanbod: 40% van hun menu is vegetarisch. Ze hebben rundsvlees geschrapt, geven de voorkeur aan lokale en seizoensgebonden producten, en kiezen voor duurzame visopties. Ze werken samen met lokale leveranciers zoals de Gentse bio-bakkerij Compaan en bieden fair trade chocolade.

  2. Verantwoord Drinken: Ze verminderen de CO2-uitstoot door geen wijnen uit nieuwe wereldlanden te gebruiken en vervangen suikerrijke frisdranken door gezondere alternatieven. Hun koffie, De Draak, draagt het Rainforest Alliance label.

  3. Zero Food Waste: Coeur Catering werkt actief tegen voedselverspilling, optimaliseert bewaarmethoden en hergebruikt restjes, vaak in samenwerking met organisaties zoals FoodSavers en Too Good To Go.

  4. Afval- en Recyclagebeleid: Ze hanteren een strikt beleid voor afvalscheiding en recycling, minimaliseren plastic gebruik en bieden duurzame verpakkingsopties.

In de toekomst plant Coeur Catering hun duurzame initiatieven verder uit te breiden. Ze willen hun vegetarische en veganistische aanbod vergroten, meer gebruikmaken van lokale en biologische producten en Belgische wijnen aanbieden om de CO2-uitstoot te verminderen.

Op Rooftop Gaston wordt vanaf 2023 kraanwater gebruikt via de taps van Robinetto, om transport en verpakking te verminderen. Het productie-atelier krijgt in 2023 zonnepanelen voor 80% van hun stroombehoefte en laadpalen voor hybride en elektrische wagens.

Coeur Catering blijft zich inzetten voor duurzame catering en ondersteunt Go Forest, een NGO tegen ontbossing en voor biodiversiteitsbehoud, met het doel tegen 2030 minstens 20.000 bomen te planten.

sharing_rituals coeur catering eventcatering sharing dishes apero recepties event cateraar culinair evenementen bedrijf
sharing_rituals coeur catering eventcatering sharing dishes apero recepties event cateraar culinair evenementen bedrijf
bijloke-19.jpg
wortelcake_amandel_en_brownie - meeting koffiepauze snack zoet
bijloke-77.jpg